Noticies | TSCAT

Esteu aquí

Noticies


Últimes notícies

Us informem dels horaris que faran la Seu Central i les Delegacions durant Setmana Santa:BARCELONA: Romandrà oberta tots els dies. Tanmateix el dijous 29 de març l’horari del Col·legi serà de 8.30h a 14.30h.GIRONA: Romandrà oberta tots els dies.LLEIDA: Romandrà oberta dimarts 27 de març.MANRESA: Romandrà oberta tots els dies.TARRAGONA: Romandrà oberta tots els dies.TERRES DE L’EBRE: Romandrà tancada tota la setmana.
23/03/2018
Dins els actes dels 25 anys de la Facultat de Ciències Jurídiques el passat dimecres 21 de març de 2018 a l'Aula Magna del campus Catalunya, es va celebrar l'acte institucional de commemoració dels 25 anys, a càrrec de Josep Anton Ferré Vidal, rector de la Universitat Rovira i Virgili i Antoni Pigrau Solé, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques.Com a representant del Col·legi Oficial de Treball Social de la delegació de Tarragona, hi va assistir l’Emma Pérez, Vicedegana de la delegació. 
21/03/2018
Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l’Activitat Física, el dimarts dia 10 d’abril a les 17 hores es farà a Tarragona la VI Caminada “A bon pas fem salut”.Us podeu inscriure i consultar el programa en aquest enllaç 
21/03/2018

Altres Notícies

El pròxim dijous 21 de gener tindrà lloc a Tarragona  la presentació del projecte Activa't per la salut mental, en un acte dirigit a la ciutadania, moviment associatiu i al sector sociosanitari. El projecte Activa’t per la salut mental, de base comunitària, pretén aconseguir que persones amb problemes de salut mental i els seus familiars puguin esdevenir agents de salut actius en el seu propi procés de recuperació, i millorar així la seva qualitat de vida, a través de la informació, la formació i l’ajuda entre iguals. L’acte comptarà amb la participació de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, La Muralla Associació Ment i Salut, l'Associació Aurora - Salut Mental, Territori i Paisatge, la Diputació de Tarragona i la Federació Salut Mental Catalunya. També comptarem amb testimonis amb experiència pròpia. Podeu consultar la informació i el programa sencer en aquest enllaç.
20/01/2016
S'ha obert la convocatòria perquè les entitats, altres plataformes d'incidència social i les institucions puguin sol·licitar participar en el V Congrés del Tercer Sector Social des d'una doble vessant: presentant les seves millors iniciatives en el marc de l'Àgora Experiència o proposant que els congressistes puguin conèixer els seus serveis, a través del programa de visites que es farà arreu del territori.El V Congrés, que tindrà lloc entre el 7 i el 10 de juny i preveu l'assistència de 2.000 persones, té tres objectius principals. Enfortir la identitat, els valors i les capacitats del tercer sector social; reclamar més i millors polítiques socials públiques en l'actual context de crisi econòmica i reforçar l'aliança entre entitats, poders públics i altres agents socials.El termini per presentar les propostes és el 19 de febrer i les bases de la convocatòria es poden consultar aquí. Per fer-ho cal omplir el formulari de sol·licitud i adjuntar un 'abstract' de la proposta, seguint aquest model. 
24/01/2016
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones el pròxim 8 de març, l'Ajuntament convoca la 16a edició del Concurs literari 'Relats de dones', que ha esdevingut una cita inexcusable per a totes les dones que tenen un vincle de residència, estudis, laboral o altres amb la ciutat de Tarragona.Per la participació en el concurs cal tenir en compte les següents característiques:Els treballs poden estar escrits tant en català com en castellà.Els treballs tindran una extensió màxima de quatre folis a doble espai i per una sola cara.Els treballs s'han de presentar escrits a ordinador, amb el processador de textos Word. Lletra Arial mida 12.Cal que les obres siguin originals i inèdites i que no hagin estat premiades en cap altre concurs o certamen.El gènere literari és lliure. El termini d’admissions finalitzarà el 20 de febrer de 2016 a les 10 hores. La presentació es pot realitzar electrònicament a l'adreça siad@tarragona.cat o bé presencialment al Servei d'Informació i Atenció a les Dones (plaça de la Font, 1) en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 h.Per a més informació consulteu les bases completes.
27/01/2016
El proper 12 de febrer arrenca el cicle anual d’activitats a DIXIT Tarragona. El cicle, s'estendrà fins al mes de desembre, acollirà conferències i presentacions sobre temes com el talent humà, els reptes ètics en la intervenció social, la mort i el dol, la capacitat intel·lectual límit i els vincles afectius en la malaltia mental, entre altres.Mes informació i inscripcions
28/01/2016
El 12 de febrer, a DIXIT Tarragona, professionals dels Serveis Socials del Consell Comarcal de l'Urgell parlaran de l’empoderament com el procés pel qual una persona o un grup social adquireix els mitjans per enfortir el seu potencial en termes econòmics, polítics o socials.L’educador social Jordi Baiget i la treballadora social Glòria Torra oferiran eines per poder empoderar des dels serveis socials d'atenció primària a persones en situació de vulnerabilitat social, amb tècniques de programació neurolingüística (PNL), coaching i humor terapèutic.Mes informació i inscripció
28/01/2016
Aspercamp, l’Associació Asperger-Tea del Camp, celebra per segon any consecutiu el Dia Internacional de la Síndrome d’Asperger. La Síndrome d'Asperger s'engloba dins del TRASTORN DE L'ESPECTRE AUTISTA i us convidem a què ens acompanyeu en aquesta jornada de reivindicació i difusió que hem organitzat per al pròxim dijous dia 18 de Febrer a les 18.30 h a l'Auditori de CaixaForum de Tarragona.Enguany aprofitarem aquest dia per fer visible un problema que està afectant actualment a molts nens i nenes joves en edat escolar i que s'aguditza en col·lectius especialment vulnerables com el nostre: EL BULLYING.Us animem a conèixer l'ASSOCIACIÓ ASPERGER-TEA DEL CAMP DE TARRAGONA, perquè conegueu una mica millor aquest trastorn i manifesteu-vos en contra del bullying.La trobada tindrà lloc a la seu de CAIXAFORUM de Tarragona. ( C/ Cristòfor Colom, nº 2). 
16/02/2016
L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Tarragona (en davant, AFAT ),organitza l’acte de presentació: Guttmann, NeuroPersonalTrainer a Tarragona.Aquest acte tindrà lloc el proper dia 17 de febrer a les 10.30h, a la seu de l’Associació, C/ Camí del Pont del Diable, s/n, SP i SP de Tarragona.L’objectiu és donar a conèixer la nova plataforma de telerehabilitació cognitiva Guttmann, NeuroPersonal Trainer, dissenyada per a professionals i que permet oferir plans terapèutics personalitzats a persones amb afectacions neurològiques fruit de DCA, demències i/o Alzheimer, o bé infantil. Aquesta plataforma ha estat certificada com a producte sanitari Clase l per la AEMPS ( Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ). A més permet l’accés remot des del domicili als millors tractaments amb la màxima comoditat i flexibilitat horària. 
16/02/2016
Des del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de l'Ajuntament de Tarragona s'han promogut un seguit d'actes per celebrar el Dia Internacional de les Dones. Les Nacions Unides van declarar el dia 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, una commemoració que se celebra arreu del món. Veure programa complet
02/03/2016
Els dies 19, 20, 26 i 27 de febrer s’ha realitzat a la delegació de Tarragona el curs: “La Intervenció del Treballador Social en emergències i catàstrofes”, organitzat pel Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i amb la col·laboració de la Direcció General de protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.Aquest curs tenia l’objectiu de donar eines i estratègies d’intervenció psicosocial en les emergències. Les docents que han impartit aquest curs han estat: la Sra. Montse Mas, Graduada en Treball Social i Pèrit Social i la Sra. Conxita Luna, Llicenciada en Psicologia i Educadora Social.També s’ha comptat amb la participació de la Sra. Judit Rodríguez, referent de la Comissió d’Emergències i Catàstrofes del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.Ha estat un curs amb una alta convocatòria d’assistents: col·legiats, precol·legiats i professionals d’Atenció Bàsica i Atenció Especialitzada.Valorem molt positivament la formació realitzada i amb  moltes ganes de crear un grup  d’Intervenció Psicosocial d’Emergències i Catàstrofes al territori.
02/03/2016
L’Observatori de la Igualtat de la URV convida a participar a les Setmanes per la Igualtat, que, coincidint amb el Dia Mundial de la Dona, subratllen el dret universal a la igualtat entre els homes i les dones.Podeu trobar aquesta informació en aquest enllaç.
02/03/2016