Això t’interessa!

En aquesta secció trobareu informació sobre activitats (actes, jornades, congressos, presentacions, etc.) relacionades amb la temàtica del treball social i d’interès per al col·lectiu professional, que poden estar organitzades per institucions, entitats i/o col·legiades. 

Vols donar a conèixer un acte propi?

Si realitzes alguna activitat vinculada al treball social i estàs interessada a donar-li difusió, et podem ajudar. Omple aquest formulari amb la informació bàsica de l'acte i el publicarem en aquest apartat (subjecte a les condicions que s'indiquen al final de la pàgina).

Propers actes

Els riscs d'envellir aquí i ara. Un diàleg crític sobre els maltractaments a les persones grans

En els últims anys ha emergit un nou i greu problema social: el maltractament a les persones grans. Malgrat tot, és necessari advertir que no es tracta tant d’un fenomen nou sinó de la sortida de la seva invisibilitat. En efecte, cada vegada més emergeixen a la superfície casos de maltractaments a persones longeves o grans i això passa en un ample ventall de modalitats, des de la negligència i l’abandonament a la violència física o l’espoli econòmic.

Es així com des dels serveis socials bàsics, els dispositius de salut i salut mental o els cossos de seguritat de l’Estat i la pròpia fiscalia es venen detectant situacions en les que les persones grans són objecte de robatoris, enganys, cops, amenaces o insults. I tot això passa sense que, fins ara, les administracions públiques hagin pres decisions i alternatives d’una manera decidida mitjançant la implementació de mesures legals, socials o sanitàries.

En aquest marc, ha sorgit una iniciativa per part de professionals vinculats amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat. Aquesta iniciativa és el SEAP, Servei Especialitzat d’Atenció a les Persones Grans. El servei és de naturalesa interdisciplinar (social, jurídica isanitària) i ha aconseguit construir un discurs i una metodologia que està facilitant la actuació de la Fiscalia i el món de la judicatura.

Aquesta jornada es centrarà en la presentació del SEAP, la seva metodologia i una breu memòria dels casos en els que ha intervingut. Es comptarà, a més a més, amb la participació de professionals d’altres disciplines per debatre i reflexionar críticament sobre la lacra social que és el maltractament a les persones grans.

Cal omplir el formulari per confirmar la vostra assistència.

Data i hora:
12/12/2019
17:30
Lloc:
Reial Cercle Artístic de Barcelona (C/Arcs, 5)
Dia Internacional de lluita contra la islamofòbia

El proper 12 de desembre es celebra l'acte commemoratiu del Dia Internacional de lluita contra la islamofòbia, que enguany vol posar el focus en els discursos islamòfobs a les xarxes socials i el món virtual en general. Amb aquest objectiu, s’ha organitzat una taula rodona amb joves coneixedors del món digital en què es debatran estratègies tant de lluita com de prevenció per eradicar aquests discursos.

L’acte tindrà lloc a les 18 hores a l'Espai 4 del Palau de la Virreina (La Rambla, 99). Podeu consultar el programa complet a través del següent enllaç.

Data i hora:
12/12/2019
18:00
Lloc:
Palau de Virreina
Jornada "Coneixement i Experiència de Sumar en l'ACP"

El proper 13 de desembre de 2019 a l'auditori del CaixaForum tindrà lloc la Jornada sobre ACP.

La jornada és gratuïta però cal inscriure's perquè l'aforament és limitat. Teniu accès tant al programa, com al formulari d'inscripció en el següent enllaç.

Data i hora:
13/12/2019
09:00
Lloc:
CaixaForum Barcelona (av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8)
1a Jornada "Gestió col·laborativa de la mediació en salut mental: per una nova cultura assistencial"

Jornada promoguda pel Comitè d’Ètica Assistencial de la FCCSM (CEA), el MARC (Medical Anthropology Research Center) de la URV i la Universitat Oberta de Catalunya, presentació i discussió dels treballs realitzats per aquests grups i possibilitar un debat amb professionals i responsables de la xarxa pública d’atenció a la salut mental.

Data i hora:
13/12/2019
08:30
Lloc:
Sala d’Actes del COMB (Pg. Bonanova, 47. Barcelona)
Jornada Drets Socials i Immigració

El 18 de desembre se celebra el Dia Internacional del Migrant. En el marc d’aquesta commemoració, el Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de CCOO de Catalunya organitza, el 20 de desembre, una jornada sobre drets socials i immigració. L’acte compta amb la col·laboració de l’Obra Social de “la Caixa” i tindrà lloc entre les 9.30 h i les 14 h al Palau Macaya de Barcelona (passeig de Sant Joan, 108). Per a més informació o inscripcions podeu trucar al 93 481 27 20 o enviar un correu a cite@ccoo.cat.

Data i hora:
20/12/2019
09:30
Lloc:
Palau Macaya. Passeig de Sant Joan, 108 - Barcelona
Congrés Mundial d'Hospitals 2020

S’ha obert el període per presentar projectes per al 44 World Hospital Congres a Barcelona 2020.

Sota el lema: People on board, transforming healthcare el congrés proposa un ampli ventall de tracks sota els quals us proposen que presenteu projectes i experiències. Com veieu, el congrés versarà sobre la transformació necessària dels sistemes sanitaris i socials, a través de la transformació dels serveis d’atenció a les persones per a millorar l’aportació de valor, paper dels professionals i dels ciutadans en aquesta transformació, i com les noves tecnologies multipliquen aquest potencial de canvi. Tots i cadascú de vosaltres podeu identificar projectes per presentar. Participar us dóna, també, l’oportunitat de compartir coneixement amb professionals d’arreu del món i precedents de països i sistemes diversos. El congrés no va només d’hospitals, versa sobre la TRANSFORMACIÓ dels serveis d’atenció a les persones, és un congrés transversal i holístic, on tots podeu trobar la manera de participar.

Ara (termini 31 de gener) només cal redactar la proposta en aquest document de 500 paraules, de forma atractiva i que expliqui les potencialitats de la vostra proposta de cara a l’avaluació del comitè científic, i si el projecte és acceptat, es disposarà de temps per a preparar la presentació concreta de cara al dia del congrés.

Per més informació consultar l'enllaç.

Vídeo en català.

Data i hora:
03/11/2020
09:00
Lloc:
Palau de Congressos de Catalunya (Avinguda Diagonal, 661-671)
Departament de Benestar Social i Família
Dixit
Diputació de Barcelona
Sabadell Professional
La Intercol·legial