Esteu aquí

Això t’interessa!

En aquesta secció trobareu informació sobre activitats (actes, jornades, congressos, presentacions, etc.) relacionades amb la temàtica del treball social i d’interès per al col·lectiu professional, que poden estar organitzades per institucions, entitats i/o col·legiades. 

Vols donar a conèixer un acte propi?

Si realitzes alguna activitat vinculada al treball social i estàs interessada a donar-li difusió, et podem ajudar. Omple aquest formulari amb la informació bàsica de l'acte i el publicarem en aquest apartat (subjecte a les condicions que s'indiquen al final de la pàgina).

Propers actes

Projecte 'Dream' sobre intercanvi de bones pràctiques en formació i inserció laboral amb població gitana, Roma i Sinti

L'Associació Benestar i Desenvolupament ABD serà l'escenari del projecte Dream, un taller d'intercanvi de bones pràctiques en formació i inserció laboral amb població gitana, Roma i Sinti. el 18 d'octubre de 9 a 14h.

Es tracta d'una iniciativa que té la missió de crear una xarxa d'associacions i municipis a escala europea que posin al centre de debat les formes contemporànies d'exclusió sociocultural i l'estigmatització que pateixen les persones gitanes arreu d'Europa.

A continuació trobareu l'enllaç a la pàgina on també podreu formalitzar les inscripcions.

Data i hora:
18/10/2019
09:00
Lloc:
Associació Benestar i Desenvolupament ABD - C/Quevedo, 2 baixos
Participa en el primer camp d'innovació sobre immigració

Els propers dies 23 i 24 d’octubre l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC), en col·laboració amb la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania (SIMC), organitza un camp d’innovació al voltant de  la construcció del sentit de pertinença dels joves fills de famílies immigrades en el que hi esteu convidats a participar.

Si teniu interès a assistir-hi, heu d'emplenar aquest qüestionari com a màxim fins al 5 de juliol. Entre les persones que manifestin interès en seleccionaran 48, que és el nombre màxim de participants, i s'obrirà una llista d’espera. Us donaran una resposta abans del 15 de setembre.

Data i hora:
23/10/2019
VII Congrés Dependència i Qualitat de Vida

El Comitè de la Fundació Edat & Vida, volen donar-vos la benvinguda al VII Congrés Internacional de Dependència i Qualitat de Vida, que tindrà lloc a Barcelona ​​els dies 29 i 30 d'Octubre del el 2019. 

Com a col·legiades podreu gaudir d'un 12% de descompte; només ens heu d'escriure a catalunya@tscat.cat i us enviarem el codi per fer la inscripció.

Data i hora:
29/10/2019
Lloc:
Auditori Axa
Premis Avedis Danabedian 2020

La fundació Avedis Danabedian us convida a participar en aquests premis basats en el reconeixement públic a la tasca de les entitats sanitàries i sociosanitàries que treballen dia a dia per millorar la qualitat assistencial.

Els premis estàn destinats a diferents modalitats, i les podeu consultar a través de l'enllaç.

Data i hora:
31/10/2019
Jornada: Asil i Refugi a la Unió Europea - On estem?

El pròxim 4 de novembre tindrà lloc la Jornada: Asil i Refugi a la Unió Europea, on diferents professionals que treballen amb la immigració des de diverses disciplines i àmbits relacionats i participaran activament.

Visitant l'enllaç teniu accés tant al programa de la Jornada i inscripció, com a la possibilitat de col·laborar directament amb l'Associació Atlàntida a través del Formulari d'adhesió a la Xarxa de Professionals.

Data i hora:
04/11/2019
09:30
Lloc:
Palau Macaya (Pg. Sant Joan 108)
XXVè Congrés de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia

Els propers dies 7 i 8 de novembre es celebrarà a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears (ACMSCB) el 25è Congrés de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia (SCGiG).

Enguany el congrés serà co-organitzat amb el Servei de Geriatria del Parc Salut Mar-Hospital del Mar, una institució històrica i referent de la geriatria catalana, tant per l’atenció a les persones grans com pel seu paper de docència i formació.

El tema del congrés se centrarà en l’abordatge col·laboratiu entre professionals de diferents àmbits i camps d’expertesa i les persones grans, que es resumeix en “Sumem Salut amb les Persones Grans“ com a lema. La voluntat tant del comitè organitzador, com del científic és compartir coneixements des d’una mirada que va més enllà de les disciplines per centrar-se en les persones. La docència en geriatria i gerontologia tindrà en aquest congrés un espai rellevant. La previsió de falta de professionals en un futur immediat ens anima i empeny a arribar als estudiants i als professionals en formació, per reforçar coneixements i motivar en un camp, el de l’atenció a les persones grans, que té sens dubte un futur extraordinari.

Les inscripcions es poden formalitzar en el formulari següent: http://inscripcions.academia.cat/form.php?id=1103

Data i hora:
07/11/2019
09:00
Lloc:
Acadèmia de Ciencies Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears C/ Major de Can Caralleu, 1-7
Jornada Informativa “Solucions per a l’Accessibilitat i la supressió de barreres”

El pròxim dia 8 de novembre de 11:00 a 14:00 es celebrarà la jornada informativa  presentada per Marià Santiago “Solucions per a l’Accessibilitat i la supressió de barreres”. En aquesta, es presentaran productes de suport per a millorar l'accessibilitat, tant com les ajudes tècniques per a la supressió de barreres arquitectòniques. D'altra banda, és tractaran casos pràctics d'exemples reals. 

Data i hora:
08/11/2019
11:00
Lloc:
Sala Mercè Torrents ( CS104 ) Campus Miramarges Edifici C – Universitat de Vic
Prevenció i actuació davant de l’assetjament sexual i per raó de sexe a l’entorn laboral

El pròxim 9 de novembre tindrà lloc la jornada "Setge a l'assetjament" la qual estarà conduïda per la periodista Clara Sánchez-Castro Bonfill.

Les incripcions es poden fer en el seguent enllaç: https://treball.gencat.cat/ca/ambits/igualtat/formacio/ci/formulari-inscripcio/index.html

Data i hora:
08/11/2019
08:45
Lloc:
Auditori CaixaForum. Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8 (Barcelona)
II Congrés Mundial sobre Infància i Adolescència

Actualment es troba ofert el període d'inscripció per a participar en el II Congrés Mundial sobre Infància i Adolescència”. La convenció sobre els Drets del Nen a debat 30 anys després". Us animem a participar seguint les bases que s'especifiquen a l'enllaç.

Data i hora:
13/11/2019
Lloc:
Caceres
IX Jornada Inclusió Social

El pròxim 13 de novembre tindrà lloc la IX Jornada sobre Inclusió Social, sota el nom "Qui ets sense els teus privilegis? La trampa de la inclusió en un món excloent".

Es tracta d'una jornada de reflexió que ens farà aprofundir des d'on es pensa l'exclusió, i per tant, la inclusió social. De la mà de Fernando González Placer, Llicenciat en Filosofia i Ciències de l'Educació, doctor en Pedagogia i membre del GRECS -Grup de Recerca sobre Exclusió i Controls Socials- de la Universitat de Barcelona.

Dins la jornada també es podrà participar en un dels quatre tallers vivencials.

És una jornada gratuïta i les inscripcions poden formalitzar-se a continuació tot seguint l'enllaç.

Data i hora:
13/11/2019
09:00
Lloc:
Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Vilanova i la Geltrú Av. de Víctor Balaguer, 1
VI Sessió Tècnica de Compartim el que fem en Treball Social de la Unió

L'associació d'Entitats Sanitàries i Socials obren aquesta convocatòria en la qual tots els professionals de Treball Social que pertanyin a entitats del sector salut i social de Catalunya podran participar amb els seus projectes/experiències. La missió dels projectes en qüestió serà la de mostrar noves maneres de fer a l'hora de donar resposta a les necessitats i demandes de les persones. 

Les propostes s'hauran d'enviar al següent e-mail tot seguint els requisits necessaris: peparomero@uch.cat

La data límit d'enviament serà el pròxim 15 de Setembre de 2019, i de tots els projectes rebuts és seleccionaran 8 que passaran a concurs. 

Data i hora:
20/11/2019
09:00
Lloc:
Sala d'actes de la Unió
2a Jornada de TCA i Acció Social

El proper dia 28 de novembre es durà a terme la II Jornada FITA de TCA i Acció Social "Els trastorns de la Conducta Alimentària en una societat (híper)connectada". 

Adreçada a professionals de la salut, l'acció social, l'educació... i totes aquelles persones que vulguin saber més sobre els Trastorns de la Conducta Alimentària. 

Inscripcions gratuïtes i limitades a: projectes@fundacion-ita.org

Data i hora:
28/11/2019
8:30
Lloc:
Caixaforum