Compartir
803 visitas
05
març
2019

Jornada Dia Mundial del Treball Social:"Els menors estrangers no acompanyats: La resposta del sistema de protecció a la infància i l'adolescència"

 

Dia Mundial treball Social 2019 Tarragona


Apunteu-vos a l’agenda el 20 de març!

L’ensenyament de Treball Social i la Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, hem organitzat la celebració del Dia Mundial del Treball Social que tindrà lloc el dimecres 20 de març de 2019.

L’Objectiu del Dia Mundial del Treball Social, és contribuir a visualitzar la tasca dels professionals del Treball Social, en tant que coneixedors de la realitat social, promotors del canvi, experts de la intervenció social, defensors de la justícia i l’equitat social i garants dels drets socials.

La matinal d’enguany vol centrar el debat en l’atenció als Menors Estrangers No Acompanyats (MENA). A Catalunya, el sistema d’atenció i protecció als infants i adolescents està integrat en el Sistema públic de serveis socials i suposa un àmbit d’intervenció dels propis serveis socials. L’aprovació de la Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i adolescència (LDOIA) va dotar a Catalunya d’un marc jurídic que incorpora una visió integral i suposa una transformació significativa del sistema de protecció. La Llei, va suposar un avenç molt important en matèria d’infància i adolescència, pel que fa al seu reconeixement com a subjectes de drets i oportunitats; integrant tant als infants i adolescents desprotegits, com als que es troben en situació de risc i a la resta; per tant atén de manera integral a les necessitats de protecció de tots ells. Però és efectiu el seu desplegament quan abordem el col·lectiu dels MENA? El sistema dóna la resposta que hom espera? És sobre aquestes qüestions que volem reflexionar enguany amb motiu del Dia Mundial del Treball.

Podeu consultar el programa i formalitzar la vostra inscripció fent un clic aquí.

El període d’inscripció estarà obert fins el dia 18 de març.

T'esperem!!!

Compartir