Compartir
124 visitas
04
gen.
2021

Un projecte de Creu Roja Tarragona promou que les àvies facin roba per als sensesostre

 


La Creu Roja Tarragona desenvolupa des de fa uns mesos un projecte col·laboratiu que aporta beneficis a diferents col·lectius. L'entitat facilita llana a les usuàries del departament de gent gran perquè en facin peces de roba, que després l'organització fa arribar a col·lectius vulnerables, com persones sensesostre o famílies en dificultats. Tant els que fabriquen com els que reben n'estan encantats i els beneficis van més enllà d'una simple bufanda. A les àvies les permet sentir-se útils i fer xarxa amb altres usuàries, un fet complicat en temps de pandèmia, mentre que les persones que no tenen llar se senten més recolzades socialment.

La idea va sortir perquè amb la pandèmia no es podien fer les activitats que es fèien abans. Es va pensar que calia fer alguna cosa perquè sinó moltes avies es passarien tots aquests mesos soles a casa". La pensada es va compartir amb les participants, que ràpidament ho van trobar bé.

Un cop les bufandes i barrets estan enllestits, des de Creu Roja passen porta a porta a recollir-ho. Abans d'entregar-les però, les avies els hi donen un últim toc especial: a la caixa hi introdueixen una targeta o postal amb dedicatòria per al receptor. "Fet amb molt d'amor", "desitjo que t'agradi" o "perquè passis unes bones festes" són algunes de les frases que culminen la seva aportació.
Amb els productes acabats, tan sols falta fer-los arribar als col·lectius escollits: famílies en situació de vulnerabilitat i sensesostres.

Compartir