Esteu aquí

Noticies


Últimes notícies

Avui 17 d'octubre hem fet la primera de les sis sessions del Taller de Casos Pràctics a la seu de la delegació. Hi ha hagut molt bona participació de les col·legiades tant de les Terres de l'Ebre com de Tarragona. La formació ha estat conduïda per la Carme Hernandez. Ha sigut una tarda molt profitosa on s'ha treballat de valent.
17/10/2019

Altres Notícies

Avui 17 d'octubre hem fet la primera de les sis sessions del Taller de Casos Pràctics a la seu de la delegació. Hi ha hagut molt bona participació de les col·legiades tant de les Terres de l'Ebre com de Tarragona. La formació ha estat conduïda per la Carme Hernandez. Ha sigut una tarda molt profitosa on s'ha treballat de valent.
17/10/2019
El passat 30 de setembre va arrancar el Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa, que imparteix la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV), i que està dissenyat i implementat amb la col·laboració del Col·legi.Una quinzena d'alumnes s'han inscrit a aquest curs que té com a objectiu formar especialistes en metodologies d’intervenció social i educativa innovadores per a l’acompanyament de persones, grups i comunitats en processos de canvi. Més informació sobre el Màster  
02/10/2019
El Ballet de Moscou torna a Tarragona el 22 de novembre amb un títol indispensable de la dansa clàssica: El Trencanous.   Tots els col·legiats podeu gaudir d'un important desconte. Les entrades es podran comprar al web www.factoriacultural.cat, afegint el codi 1278CAT, d'aquesta manera les entrades surten a 29€, en lloc dels 45€ de l'entrada general. Es podran comprar a màxim 4 entrades per col·legiat.
30/09/2019
S'han obert dues places per formar part del Consell de Deontologia del Col·legi. Si t'interessa participar pots presentar la sol·licitud i la documentació acreditativa fins dimecres 16 d'octubre, atenent l'horari d'atenció al públic de cada seu del TSCAT. Els requisits a complir són: Ser col·legiat/da del TSCAT, que no estigui en situació d’inhabilitació, sanció ni suspensió per a l’exercici de la professió i al corrent de pagament de les quotes col·legials.Experiència professional acreditada en treball social d’un mínim de 5 anys.Coneixements en l’àmbit de l’ètica i/o la deontologia professional. La documentació a presentar és la següent:Sol·licitud segons model adjunt (enllaç dins de les bases de convocatòria)Carta de presentació i motivacióCurrículum vitae detallatCertificat de vida laboralEs valoraran altres mèrits La Junta de Govern, un cop rebut el llistat de candidats per part de la Comissió d’avaluació, a la vista de les sol·licituds i la documentació presentades i seguint els criteris de la present convocatòria designarà el/s membres del Consell de Deontologia. Consulta les bases de la convocatòria Més informació sobre el Consell de Deontologia
20/09/2019
Us convidem a assistir a la xerrada "Com afrontar el dol del suïcidi" a càrrec de la Psicòloga Cecilia Borràs. Tindrà lloc el proper 17 de setembre a les 17:00h a l'Espai de Suport Mémora a Tarragona. Organitzada per la Fundació Mémora.
16/09/2019
Us informem que a partir de dimarts 3 de setembre, el nou horari de la Delegació de Tarragona serà el següent:Dilluns i dimecres: de 9.30 a 13.30hDimarts, dimecres i dijous: de 16 a 20h  Per a qualsevol dubte, podeu contactar amb la Delegació al telèfon 977229369 o al correu electrònic tarragona@tscat.cat.  
03/09/2019
L'Associació de Familiars i Malalts d'Alzheimer de Tarragona, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l'Alzheimer (21 de setembre), impulsen el certàmen literari "l'Art de cuidar", dirigit a totes aquelles persones que vulguin plasmar per escrit els seus sentiments, pensaments, vivències, etc., respecte a les tasques com a cuidadors.Si voleu participar-hi, heu d’enviar els relats fins al dia 12/09/2019 a l'adreça electrònica afatarragona@fafac.cat.Podeu consultar aquesta informació fent un clic aquíParticipa-hi!
30/07/2019
La Delegació de Tarragona romandrà tancada durant tot el mes d’agost, iniciant la seva activitat el dia 2 de setembre amb el seu horari habitual.Durant el mes d'agost, la Seu Central del Col·legi tancarà del 5 al 18 d'agost. Per qualsevol consulta estarà oberta els dies: 1 i 2 i del 19 al 30 - l'horari d'atenció serà de 8 a 15h. Telèfon: 93 3185593, correu: catalunya@tscat.cat 
29/07/2019
Us hem preparat una tornada de vacances plena de cursos interessants! Des del Col·legi ja hem començat a tancar les primeres formacions que es duran a terme a partir del mes de setembre, amb l'objectiu que puguis seguir ampliant o reciclant els teus coneixements en diferents àmbits del treball social. A la web, de moment, ja tenim publicats una vintena de cursos que es faran tant a la Seu Central com a les diferents delegacions del Col·legi. L'oferta és molt variada. Trobaràs cursos sobre serveis socials, abús sexual infantil, gestió de la diversitat familiar, intervenció psicosocial en emergències, gestió de situacions violentes, anàlisi de genogrames, diagnòstic i informe social, entre d'altres. Segueix atenta a la nostra web perquè en les properes setmanes anirem afegint nous cursos que poden ser del teu interès. Consulta l'oferta formativa per al darrer quadrimestre de l'anyTallers de recerca de feinaAl setembre també reprendrem els tallers de recerca de feina que ofereix el nostre Servei d'Orientació Laboral i Borsa de Treball. Tindrem diferents formacions per a col·legiades i precol·legiades repartides per les delegacions del Col·legi que us serviran d'ajuda si esteu en procès de buscar noves oportunitats laborals. Consulta els tallers de recerca de feina    
04/07/2019
El dia 2 de juliol la delegació de Tarragona va celebrar la Jornada de Portes Obertes. Durant aquesta trobada, es va explicar la varietat de serveis que s'ofereixen per a les persones col·legiades. Per la tarda, es va fer la xerrada: “ Trencant tòpics: Refugiats” a càrrec de l’Emma Pérez Pla, vicedegana i Mireia Bonet López, secretaria de la Delegació de Tarragona del Col·legi oficial de Treball Social de Catalunya. Tot seguit l’Eva Zafra, coordinadora del  Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona), dissenyat i implementat amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya va fer una sessió informativa de la 2a edició del Màster A més, les assistents a aquesta jornada que s'organitza amb motiu de la finalització del curs universitari, van gaudir de l'avantatge de poder col·legiar-se sense haver de pagar la quota d'inscripció. 
03/07/2019
El Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona ha emès un comunicat explicant que, ara que ve l’estiu, necessiten més voluntaris. El Banc dels Aliments obre tots els matins de 9 a 13h i per això es necessiten persones que puguin dedicar un o més matins a la setmana a preparar, classificar i repartir els aliments que s’entreguen diàriament a les entitats socials del territori. Aquelles persones que vulguin fer-se voluntàries poden trucar al 977 75 74 44 o enviar un e-mail a comunicacio@bancalimentstarragona.org.
02/07/2019
El passat dijous dia 13 de juny de 2019 a l’Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat es va fer  la "I Jornada d’Innovació en la Intervenció Socioeducativa: L'impacte en l'àmbit local", emmarcada en la 1ª Edició del Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (MIISE) amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.Al llarg de la jornada es va debatre sobre el potencial que la recerca té en la intervenció socioeducativa a l’hora de produir impacte i transformació social.Diferents professionals del territori van exposar les seves experiències i van donar a conèixer les noves metodologies que estan emergint com a alternativa vàlida a l’hora d’intervenir en la diversitat sociocultural que actualment ens envolta. També es va realitzar un taller vivencial, a càrrec del projecte 4cordes de Musicop, en què l’alumnat de 4t de primària de l’escola Sant Salvador (Tarragona) va demostrar que l’art es pot incorporar com a eina d’impacte en la intervenció socioeducativa. A la jornada hi va assistir la Sra. Emma Pérez, Vicedegana del Col·legi Oficial de Treball Social, delegació de Tarragona.
18/06/2019
Amb motiu de la finalització del curs universitari, la Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, ha organitzat una Jornada de Portes Obertes perquè ens vingueu a conèixer.La cita tindrà lloc el dimarts dia 2 de juliol, de 9 a 13 hores i de 16 a 20 hores ( C/ Barcelona, 9 baix 1a de Tarragona).En aquesta Jornada us ensenyarem les instal·lacions del Col·legi i us podrem explicar els serveis col·legials que oferim.Per la tarda, de 16,30 a 17,30 hores, es farà la xerrada: “ Trencant tòpics: Refugiats” a càrrec de l’Emma Pérez Pla, vicedegana i Mireia Bonet López, secretaria de la Delegació de Tarragona del Col·legi oficial de Treball Social de Catalunya. Tot seguit es farà una sessió informativa de la 2ª edició del Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona), dissenyat i implementat amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya a càrrec de l’Eva Zafra, coordinadora del Màster.A més, totes aquelles persones RECENT GRADUADES que ens visiteu el dia de Portes Obertes i us vulgueu col·legiar comptareu amb un descompte molt especial: quedareu exemptes de la  quota d’inscripció col·legial, què és de 60€ ( s’abona una sola vegada). Una promoció només vàlida per als assistents a la Jornada de Portes Obertes i només vigent fins el dia 30 de setembre d’enguany.Ens alegrarà molt comptar amb la vostra presència i oferir-vos suport professional en un futur.Confirmeu assistència : tarragona@tscat.catUS HI ESPEREM!!!!!          
11/06/2019
Ja podeu adquirir el temari específic per a les oposicions de la Generalitat que hem preparat des del Col·legi. Us podeu descarregar l'índex per consultar els temes que s'inclouen en aquest temari. Aquí teniu la informació bàsica per obtenir aquest material:Quin preu té?140 euros per a col·legiades i precol·legiades i 250 euros per a no col·legiades. Com es paga?Únicament per TPV. Podeu fer el pagament a través d'aquest d'enllaç.A on el puc obtenir?El lliurament del material es farà de forma presencial a la Seu Central o a les delegacions del Col·legi després de fer el pagament per TPV. Consulteu els horaris de cada delegació per fer la recollida.Puc obtenir més d'un exemplar?Sí, però tot i ser col·legiada, el segon exemplar s'haurà de pagar a preu de no col·legiada (250 euros).Pot recollir-lo una persona en el meu nom?Sí, sempre i quan la persona ens porti en el moment de la recollida una autorització signada i una fotocòpia del DNI de la persona que ha comprat el temari. Com és el material?El temari consta de tres volums.Si teniu d'altres dubtes, podeu enviar un correu a catalunya@tscat.cat 
05/06/2019
Participa a la "I Jornada d’Innovació en la Intervenció Socioeducativa: L'impacte en l'àmbit local", emmarcada en la 1ª Edició del Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa (MIISE) amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. Aquesta jornada pretén donar a conèixer i debatre sobre el potencial que la recerca té en la intervenció socioeducativa a l’hora de produir impacte i transformació social.Data: dijous dia 13 de juny de 2019.Horari: 8:30h a 14:00h.Lloc: Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (Avinguda Catalunya, 35).Al llarg de la jornada es compartiran projectes i experiències desenvolupades per professionals del nostre territori i es donaran a conèixer noves metodologies que estan emergint com a alternativa vàlida a l’hora d’intervenir en la diversitat sociocultural que actualment ens envolta.  La Jornada inclourà, a més a més, la realització d’un taller vivencial, a càrrec del projecte 4cordes de Musicop, en què l’alumnat de 4t de primària de l’escola Sant Salvador (Tarragona) demostrarà com l’art es pot incorporar com a eina d’impacte en la intervenció socioeducativa. Podeu consultar el díptic amb el programa en aquest enllaç i tramitar la vostra inscripció gratuïta aquí  ( es donaran certificats d’assistència a les persones inscrites i aquesta activitat serà reconeguda en el Pla de Formació del PDI, amb el codi PROFI227 pel professorat URV).Per a més informació podeu contactar amb la Sra. Eva Zafra, coordinadora del MIISE a través del correu: eva.zafra@urv.cat 
28/05/2019
El proper dissabte dia 8 de juny de 2019, a PortAventura World! un espai màgic torna la 17enà campanya de sensibilització amb el càncer infantil.Podeu comprar la gorra + l’entrada per 21€ a les oficines d’AFANOC Tarragona, Lleida i Barcelona, als punts de venda oficials (consulta la web). A partir del 14 de maig compra-la online al web del “Posa’t la Gorra!” i recull-la a la plaça de la Xina de 10’00 h a 14’00 h el dia de la festa.Els fons aconseguits amb la venda de les gorres són per millorar la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies, donant atenció psicosocial integral,  adequant hospitals, acollint a La Casa dels Xuklis i fent l’acompanyament des de les  delegacions de Lleida i Tarragona.Podeu consultar el programa aquíParticipa!
27/05/2019
El passat dia 15 de maig de 2019 a la Universitat Rovira i Virgili, es va fer una sessió informativa del projecte  del TSCAT  " Sensibilització a la Supervisió " .  La sessió va estar conduïda per la Sra. Eva Díaz i la Sra. Esperança Borrull, supervisores de la Comissió de Supervisió i adreçada als alumnes de 4rt curs del Grau de Treball SocialLa finalitat de l'activitat és donar a conèixer als futurs professionals, les característiques del projecte apropant-los als beneficis associats  a la supervisió professional.   Des de l'experiència de les seves pràctiques acadèmiques, els alumnes van poder identificar alguns aspectes  de la praxi diària  que podrien supervisar  en un futur.Aquesta és la tercera edició que es presenta en el marc  de  l'assignatura  “Clínica Social i Supervisió” que imparteix la Dra. Carmina Puig . Aquestes sessions informatives s'han dut a terme a d'altres universitats catalanes, ja que és un projecte que pretén facilitar l'accés a la supervisió  en qualsevol de les delegacions territorials.   
21/05/2019
La Federació Catalana de Voluntariat Social organitza la Trobada d’Associacions Socials del Tarragonès el pròxim 24 de maig per visibilitzar la tasca de les entitats.Des de les 10 h fins a les 19h se celebrarà a la Plaça Corsini, la tradicional Mostra d’Entitats de Voluntariat on, a més de conèixer la tasca de les entitats, també es dinamitzaran tallers perquè tothom pugui fer un tast del voluntariat social. Com a novetat es podran comprar els productes d’El Mercat Social.Per més informació podeu consultar aquest enllaç 
13/05/2019
El passat dia 29 d’abril  es va celebrar al campus Catalunya de la URV, la Jornada de sortides professionals dels Treballadors Socials, als alumnes de 4rt del Grau en Treball Social.Des de la Universitat fa anys que acosten el món professional a l’aula.En la taula van participar diferents professionals del nostre territori, ( d’esquerra a dreta de la foto) Sr. Eduard Martín Fontbona , adjunt a la coordinació de Creu Roja Provincial de Tarragona, Sr. Josep Miquel Beltrán Mauri, gerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tarragona, Sra. Maria Victòria Forns i Fernández, responsable de l’ensenyament de Treball Social, URV, Sra. Emma Pérez Pla, vicedegana, Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i la Sra. Carmen Juárez Olmedo, directora tècnica Àrea Social. Xarxa Sanitària i Social Sta. Tecla.Tot seguit es va fer la presentació dels següents Màsters: Màster en Innovació en la Intervenció Social i Educativa, Dra. Eva Zafra Aparici, Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social, Dra. Yolanda Bodoque Puerta, Màster Antropologia Mèdica i Salut Global, Dr. Àngel Martínez Hernáez i Màster Interuniversitari Joventut i Societat, Dr. Gaspar Maza Gutiérrez.  
06/05/2019
L’Àrea de Treball Social de l’Associació Provincial de Paràlisis Cerebral de Tarragona (APPC) han organitzat amb el Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya Delegació de Tarragona, la xerrada: "El SIM i la mediació familiar: gestionant el conflicte".Data: Dijous dia 9 de maig de 2019.Hora: 17’30h a 19hLloc:  Instal·lacions de l’APPC (Muntanyeta de Sant Pere, s/n de Tarragona).La xerrada anirà a càrrec de la Sra. Susagna Galcerà i Oliver, treballadora social i mediadora, membre del Servei d’Informació de Mediació del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya i referent del Grup de Treball: Mediació, de la Delegació de Tarragona.Aquesta xerrada és gratuïta a tots els familiars de l’APPC i d’altres entitats i professionals de l’àmbit social. Per tal de formalitzar la vostra inscripció podeu trucar al: 977217604 o tsocial@appctarragona.orgParticipa!
30/04/2019
L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i la Fundació Pere Tarrés han organitzat la Jornada “Gent gran i solitud” el dimarts dia 7 de maig a Caixa Fòrum de Tarragona ( C/ Cristòfor Colom, 2 de Tarragona).Es tractarà de solitud i salut, amb la presentació d’un estudi de la solitud en el projecte Barcelona Brain Health Initiative, Institut Guttmann; també hi haurà una taula rodona sobre experiències d’entitats del tercer sector relacionades amb la solitud, gent gran i voluntariat, i una conferència sobre fomentar el bon tracte envers les persones grans, amb l’explicació de diferents experiències pràctiques que s’han desenvolupat.L’acte d’inauguració anirà a càrrec del conseller d’Educació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, i el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol.La inscripció és gratuïta i s’ha de formalitzar a la web de Pere Tarrés: www.peretarres.org.Podeu consultar el programa clicant aquí.
30/04/2019
El dissabte dia 11 de maig, tindrà lloc a la Plaça Corsini de Tarragona (Plaça del Mercat) la II Fira d’Economia Solidària del Camp de Tarragona (FESCT), que durarà tot el dia, de 10h a 20h. Podeu veure el programa de la jornada aquí
30/04/2019
Podeu consultar els programes formatius universitaris amb els quals hi participa i/o col·labora el Col·legi. 2ª edició del Màster Universitari en Innovació en la Intervenció Social i Educativa de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona), dissenyat i implementat amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.Per més informació i/o per realitzar la preinscripció podeu consultar: http://www.urv.cat/ca/estudis/masters/oferta/intervencio-social-educativa/També us podeu dirigir a la coordinació acadèmica escrivint a: master.intervencio.socioeducativa@urv.catEn el cas que vulgueu una sessió informativa, podeu fer arribar la vostra petició a tarragona@tscat.cat6a edició del Màster Oficial en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social que s’imparteix des del Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili, de Tarragona.En aquests moments hi ha oberta una convocatòria de beques de matrícula per a aquest Màster: https://appserver.urv.cat/bequespub/consultaBequesMasterObertes.htmlPodeu trobar la informació necessària: http://www.urv.cat/es/estudios/masteres/oferta/antropologia-urbana/ 
15/04/2019
El divendres dia 3 de maig de 2019 tindrà lloc la jornada “COMUNICACIÓ I SALUT: Experiències innovadores”.  Aquest esdeveniment, organitzat pel Departament d'Estudis de Comunicació de la URV en col·laboració amb el Grup de Recerca en Comunicació ASTERISC i la Càtedra Internacional URV-Repsol d'Excel·lència en Comunicació i amb el suport del programa de Doctorat en Antropologia i Comunicació de la URV, té com a objectiu reunir a diferents investigadors/es que actualment estiguin duent a terme recerca centrada en experiències de comunicació i salut, per tal d'ampliar el coneixement d'aquest camp d'estudi al nostre territori.Data: 3 de maig de 2019.Horari: 9:00h a 19:00h.Lloc: Aula Magna del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (Avinguda Catalunya, 35).Podeu consultar tota la informació i el programa en aquest enllaç
11/04/2019
Els dies 1, 2 i 3 d’abril de 2019, es van fer les VIII Jornades de Mediació a Tarragona. “La Mediació, una opció justa? a la Universitat Rovira i Virgili. Campus Catalunya-Aula Magna.En les jornades d’enguany es va reflexiona en la MEDIACIÖ com a eina adequada per avançar vers una societat més justa, on la mediació i la cultura de pau esdevenen processos de gestió de conflictes en què un professional fa possible que les persones parlin, reflexionin i cerquin de forma conjunta una opció a la solució vàlida, responsable, útil, pràctica i justa per tothom.La Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, forma part de la Comissió Organitzadora i el dia 3 la Sra. Marta Ponce Mas, llicenciada en Pedagogia. formada en constel·lacions sistèmiques, experta en comunicació no violenta, pionera i impulsora del Model de Mediació Sistèmica a Catalunya, va fer el “Taller: Mediació Sistèmica. 
09/04/2019
El divendres dia 29 de març de 2019 a l'Auditori Josep Carreras ( Plaça de Frederic Mompou, 1, Vila-seca. Tarragona) es va fer la II Jornada de Desenvolupament Operatiu del Pla de Salut 2016-2020 de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, amb el lema Entre tots fem Pla de Salut.En la jornada es van presentar els avenços que s’han fet en els diferents projectes territorials del Pla de salut 2016-2020 a la Regió Sanitària Camp de TarragonaEn l’acte hi va assistir el Sr. Simón Sas, tresorer del Col·legi Oficial de Treball Social, delegació de Tarragona.
08/04/2019
L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona ha elaborat un cartell informatiu de la tasca que realitzen per tal d’oferir una resposta a les necessitats socials de les persones i el seu entorn més proper.El podeu visualitzar aquí
02/04/2019
El dimecres dia 10 d'abril a les 19,30h s’inaugurarà l'exposició "La mort, digna i il·lustrada" a càrrec de la Sra. Concepció Canut, Coordinadora DMD-Cat grup Lleida al Col·legi de Metges de Tarragona ( Via de l’Imperi Romà, 11 Bis. Tarragona). Si voleu fer una visita guiada de l'exposició, el dijous dia 25 d’abril, de tarda ho podeu fer a càrrec de la Sra. Isabel Alonso, Presidenta de DMD-Cat, fent arribar la vostra petició a tarrragona@tscat.catPodeu consultar la informació aquí
01/04/2019
Els dies 1, 2 i 3 d’abril de 2019, a la Universitat Rovira i Virgili. Campus Catalunya-Aula Magna (Av. Catalunya, 35) es faran les VIII Jornades de Mediació a Tarragona. “La Mediació, una opció justa?.la Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, forma part de la Comissió Organitzadora i el dia 3 es farà el “Taller: "Mediació Sistèmica”, a càrrec de la Sra. Marta Ponce Mas, Llicenciada en Pedagogia. formada ens constel·lacions sistèmiques, experta en comunicació no violenta, pionera i impulsora del Model de Mediació Sistèmica a Catalunya.Podeu consultar el programa i formalitzar la inscripció en aquest enllaç.Pariticpa!
21/03/2019
El passat dia 20 de març de 2019 a (l’Aula Magna del Campus Catalunya), la Facultat de Ciències Jurídiques de la URV, el Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV, i la Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, vam celebrar ell Dia Mundial del Treball Social, amb un èxit d’assistència.La jornada d’enguany es va centrar en “Els menors estrangers no acompanyats: La resposta del sistema de protecció a la infància l’adolescència, en la que diversos agents del sistema de protecció social van analitzar l’efectivitat de la Llei dels drets i oportunitats en la infància i adolescència per abordar la integració de menors estrangers no acompanyats (MENA),L’acte d’inauguració va anar a càrrec de la Sra. Maria Victòria Forns i Fernández, responsable de l’ensenyament de Treball Social, URV, la Sra. Emma Pérez Pla, vicedegana, Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de  Treball Social de Catalunya i el Dr. Antoni Pigrau Solé, degà, Facultat de Ciències Jurídiques,  URV.[[{"fid":"14036","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]L'inici de la jornada va estar marcada per la protesta de psicòlegs, educadors i treballadors socials que integren la Plataforma d’Acció Social en Lluita, reclamant l’eliminació de les diferències de condicions laborals entre treballadors públics i els d’entitats privades i la millora d’aquestes condicions.Tot seguit la Sra. Georgina Oliva i Peña, secretària d’Infància, d’Adolescència i Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Secretaria d’Infància, Adolescència  i Joventut de la Generalitat de Catalunya, va realitzar la conferència inaugural: Estratègia per a Infants i Joves Migrats Sols.[[{"fid":"14042","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"7":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"7"}}]]La jornada va seguir amb la conferència: “Adolescents i Joves Migrats No Acompanyats: repensant els itinerària  integrals d’atenció”, a càrrec de la Dra. Violeta Quiroga Raimúndez, directora de l’Escola de Treball Social de la Universitat de Barcelona.Per concloure, es va completar amb un taula rodona amb la visió de vuit agents d’àmbits diversos que intervenen en el circuït d’atenció als MENA.[[{"fid":"14045","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"9":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"9"}}]]Moltes gràcies a tothom per fer-ho possible!
21/03/2019
El passat dia 19 de març a la delegació de Tarragona es va fer la conferència "Principals novetats del Reglament General de protecció de dades i el seu impacte en l’àmbit social: introducció a la normativa de protecció de dades", a càrrec de la Sra.  Montse Rof, consultora de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.Durant la sessió es van tractar totes les novetats importants en la forma de gestionar les dades de caràcter personal, tal i com marca el nou reglament que va entrar en vigor el 25 de maig de 2018.La xerrada es va organitzar pel Col·legi juntament amb el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya i l’Autoritat Catalana de protecció de Dades.Hi va assistir la Sra. Emma Pérez Pla, vicedegana, Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.
20/03/2019
 l'Associació Provincial de Paràlisi Cerebral (APPC) de Tarragona ha programat una xerrada per a les famílies, sota el títol "Recursos i serveis per a persones amb discapacitat", la xerrada oferirà diverses eines a les famílies de les persones amb discapacitat.La xerrada compta amb la col·laboració d'ECOM, i tindrà lloc a les instal·lacions de l'APPC, al carrer Muntanya de Sant Pere, s/n, el dijous 28 de març a les 17:30h.L'activitat està oberta a tothom i és gratuïta, però cal fer la inscripció prèvia a l'àrea de Treball Social de l'APPC. Podeu escriure un correu a tsocial@appctarragona.org o bé trucar al 977217604.Participa!
20/03/2019
La Fundació La Tutela organitza la "Jornada acompanyament i autonomia. Reptes de la societat", el dimecres dia 3 d’abril de 10h a 13,30h. al Palau Bofarull de la Diputació ( Carrer de Llovera, 15 Reus). L’objectiu és oferir un espai de reflexió i debat sobre el paper de la societat davant el nou paradigma marcat en la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides, que reconeix la seva igualtat davant la llei, i promou l’acompanyament en l’exercici del seus drets, l’autonomia i el respecte de la seva voluntat.L'aforament és limitat i les places s'assignaran per rigorós ordre d'inscripció.Podeu consultar el programa definitiu i tramitar la vostra inscripció aquí. 
20/03/2019
Amb motiu de la celebració del desè aniversari del Dia Mundial de l’Activitat Física, el dijous dia 4 d’abril a les 17 h es farà la VII Caminada A bon pas fem salut a Tarragona.Aquesta activitat està organitzada per l’Agència de Salut Pública al Camp de Tarragona, Consell Esportiu del tarragonès, Esports URV i Col·legi Oficial de Veterinaris.Podeu trobar tota la informació i tramitar la vostra inscripció gratuïta en aquest enllaç.Participa! 
20/03/2019
El proper dimecres 27 de març, celebrerem, a les 17.30h a l'Institut d'Estudis Catalans, l'acte d'entrega de la Medalla d'Or del Col·legi i de commemoració del Dia Mundial del Treball Social. L'acte s'iniciarà amb la presentació institucional a càrrec de Conchita Peña, degana del Col·legi; Francesc Iglesies, secretari d'Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Josep Muñoz, gerent de Serveis de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, i Ricard Fernández, gerent de l'Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona. Després de la inauguració oficial, es farà entrega de les Medalles d'Or a les guanyadores en les tres categories existents:Trajectòria professional: Rosa Romeu, amb la glossa a càrrec d'Amparo PorcelSignificació actual en treball social: Dolors Colom, amb la glossa a càrrec de Cristina Rimbau i la Pepita RodríguezEntitat que treballa pels drets socials: Fundació Surt L'acte acabarà amb el monòleg d'en Marc Buxaderas, un noi de 18 anys amb paràlisi cerebral tetraplègica espàstica que fa un any que impulsa un projecte per aconseguir que la gent canviï la seva percepció sobre les persones amb discapacitat. Finalment se servirà un petit refrigeriUs hi esperem a totes i a tots en un dia que, sense dubte, tornarà a ser molt especial, ja que celebrem juntes el dia de la nostra professió i farem entrega del guardó més important i emotiu del Col·legi. Confirma la teva assistència.
19/03/2019
I ja tenim, també, la data en la qual celebrarem el Dia Mundial del Treball Social i entregarem aquest guardó. Serà el dimecres 27 de març, a les 17h, a la Sala Prat de la Riba de l'Institut d'Estudis Catalans (C/ del Carme, 47, de Barcelona). (Inscriu-te a l'acte)Us esperem a totes i a tots en un dia que, sense dubte, tornarà a ser molt especial, ja que celebrem el dia de la nostra professió però també farem entrega del guardó més important del Col·legi: la Medalla d'Or d'enguany.Medalla que ja té noms i cognoms. Després d'una setmana de votacions, han resultat guanyadores la Rosa Romeu Tarragona, en la categoria de Trajectòria Professional, i la Dolors Colom Masfret, en la categoria Significació del treball social en el moment actual. (Properament publicarem més informació sobre el perfil professional de les guanyadores de la Medalla d'Or)Les dues premiades han estat votades per la col·legiatura en base a un llistat de candidates proposades per les Comissions del Col·legi i els grups del Consell de Deontologia, RTS, Seminari Permanent d’Història, Equip ‘65 i Assessoria de Publicacions No Periòdiques. Consulta el resultat de les votacionsTal i com es va instaurar l'any passat, tornarem a donar un premi a una institució que es distingeix per la seva defensa dels drets socials. Aquest any li otorgarem el guardó a la Fundació Surt, entitat d’acció social, creada el 1993, que treballa per fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones i per eradicar les discriminacions per raó de sexe, amb la vista posada en assolir una societat amb equitat de gènere efectiva. 
13/03/2019
El divendres dia 29 de març de 2019 de les 8.45 h a 14.15 h a l'Auditori Josep Carreras ( Plaça de Frederic Mompou, 1, Vila-seca. Tarragona) es farà la II Jornada de Desenvolupament Operatiu del Pla de Salut 2016-2020 de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, amb el lema Entre tots fem Pla de Salut.Podeu consultar el programa preliminar de la jornada i tramitar la inscripció en aquest enllaç.
12/03/2019
El proper diumenge dia 17 de març el Reial Club Nàutic de Tarragona (RCNT) celebrarà el Dia Internacional de la Dona, sumant-se així als innumerables col·lectius socials del món que durant tot el mes de març realitzen accions amb l’objectiu d’assolir la igualtat.Hi haurà portes obertes al llarg de tot el matí on es faran diverses activitats gratuïtes.Només cal inscriure’s a través del formulari  https://goo.gl/forms/GlzNLpqdQSgzEAVv1 o trucant al club (977 240360). 
12/03/2019
El període per votar a la Medalla d'Or del Col·legi 2019 ha finalitzat avui 11 de març a les 14h. Durant aquesta setmana, donarem a conèixer les guanyadores en les dues categories d'aquest guardó. Gràcies a totes les col·legiades i col·legiats que heu participat amb el vostre vot. Estigueu atentes als nostres canals de comunicació! 
11/03/2019
Apunteu-vos a l’agenda el 20 de març!L’ensenyament de Treball Social i la Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya, hem organitzat la celebració del Dia Mundial del Treball Social que tindrà lloc el dimecres 20 de març de 2019.L’Objectiu del Dia Mundial del Treball Social, és contribuir a visualitzar la tasca dels professionals del Treball Social, en tant que coneixedors de la realitat social, promotors del canvi, experts de la intervenció social, defensors de la justícia i l’equitat social i garants dels drets socials.La matinal d’enguany vol centrar el debat en l’atenció als Menors Estrangers No Acompanyats (MENA). A Catalunya, el sistema d’atenció i protecció als infants i adolescents està integrat en el Sistema públic de serveis socials i suposa un àmbit d’intervenció dels propis serveis socials. L’aprovació de la Llei 14/2010, de 27 de maig, dels drets i les oportunitats en la infància i adolescència (LDOIA) va dotar a Catalunya d’un marc jurídic que incorpora una visió integral i suposa una transformació significativa del sistema de protecció. La Llei, va suposar un avenç molt important en matèria d’infància i adolescència, pel que fa al seu reconeixement com a subjectes de drets i oportunitats; integrant tant als infants i adolescents desprotegits, com als que es troben en situació de risc i a la resta; per tant atén de manera integral a les necessitats de protecció de tots ells. Però és efectiu el seu desplegament quan abordem el col·lectiu dels MENA? El sistema dóna la resposta que hom espera? És sobre aquestes qüestions que volem reflexionar enguany amb motiu del Dia Mundial del Treball.Podeu consultar el programa i formalitzar la vostra inscripció fent un clic aquí.El període d’inscripció estarà obert fins el dia 18 de març.T'esperem!!!
05/03/2019
Amb motiu de la celebració el 8 de març del Dia Internacional de la Dona, s’han organitzat diferents actes a tot el territori.Podeu consultar  el programa d’activitats de la ciutat de Tarragona i de la ciutat de ReusParticipa!
04/03/2019
Us convoquem aquest dijous 21 de març, a l’Assemblea General Ordinària que tindrà lloc a les 17:30h en primera convocatòria i a les 18h en segona, a l’Auditori del Pati Manning (C/ Montalegre, 7, de Barcelona).Ordre del dia1. Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta de l’Assemblea General Ordinària i Extraordinària del passat 13 de desembre de 2018.2. Informe de la degana: presentació del document “Recomanació Col·legial per a la confecció i presentació d’Informes Socials” i altres assumptes col·legials.3. Donar compte de l’auditoria comptable de l’exercici 20184. Traspàs del resultat de l’exercici 2018 a partida de “Reserva voluntària” i aprovació, si s’escau, dels comptes anuals de l’any 2018.5. Donar compte de la Memòria 20186. Varis7. Precs i preguntesConvocatòria Assemblea OrdinàriaDOCUMENTACIÓ PER A L'ASSEMBLEA ORDINÀRIAActa Assemblea General Ordinària (13/12/2018)Acta Assemblea General Extraordinària (13/12/2018)Estats financers de l'Exercici 2018Memòria d'Activitats 2018  Si no podeu assistir, la Junta de Govern us agrairà que delegueu la representació de vot, fent arribar l’original de delegació de vot a la seu central del Col·legi mitjançant la persona en qui heu delegat (cada assistent pot portar com a màxim 8 vots delegats segons els Estatuts vigents). Us recordem que no són vàlides les signatures per fax ni escanejades.Descarrega't el document per delegar el vot per a l'Assamblea General Ordinària 
01/03/2019
El dia 6 de març de 2019 de les 9.00 h a 14.45 h, a la l’Aula Magna del Campus Catalunya, Universitat Rovira i Virgili (Av. Catalunya, 35) es farà la Jornada. El règim jurídic de l’atenció a la persona en matèria social, que tractarà sobre l’anàlisi de l’ordenament jurídic sectorial de l’atenció a la persona en matèria social.Podeu trobar tota la informació sobre la jornada en aquest enllaçJornada gratuïta
21/02/2019
El passat divendres dia 8 de febrer de 2019  es va constituir la taula territorial d'atenció als joves emigrats sols al Camp de Tarragona.  A les comarques de Tarragona hi ha 375 menors emigrants no acompanyats sota la tutela de la Generalitat que estan repartits en deu centres. El perfil és de nois d'entre 15 i 17 anys provinents del Marroc. La nova eina ha de servir per treballar de manera coordinada des dels diferents departaments de l'administració catalana, els ajuntaments i els consells comarcals per millorar l'acollida i la inclusió dels menors quan arriben a Catalunya.Podeu visualitzar aquesta informació fent un clic aquí.
12/02/2019
La Fundació La Tutela organitza la Jornada “Acompanyament i autonomia, reptes de la societat”, el dia 3 d’abril al Palau Bofarull de Reus.L’objectiu de la Jornada és oferir un espai de reflexió i debat sobre el paper de la societat davant el nou paradigma marcat per la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides, la qual reconeix la seva igualtat davant la llei, i promou l’acompanyament en l’exercici dels seus drets, l’autonomia i el respecte de la seva voluntat.Pots consultar el programa i fer la teva inscripció en aquest enllaç  
30/01/2019
El passat dia 17 de gener de 2019 a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Tarragona, Creu Roja Tarragona va presentar “l’Observatori de la Creu Roja i la campanya Encara No”.En aquest acte es van exposar les dades sobre la cronificació de la pobresa a Catalunya i a la demarcació de Tarragona.Creu Roja va explicar les accions que duen a terme per ajudar a les persones en situació de vulnerabilitat. Dins aquestes accions, es troba la campanya “Encara No” per lluitar contra aquest problema social.En l’acte hi va assistir la Sra. Emma Pérez, Vicedegana del Col·legi Oficial de Treball Social, delegació de Tarragona.
22/01/2019
El dia 23 de gener de 2019, l'Ajuntament de Tarragona posarà en marxa el Servei d'Assessorament Psicològic a la Gent Gran que té com a objectiu oferir a les persones d'edat avançada, que ho necessitin, una atenció personal per millorar la seva vida emocional i la seva qualitat de vida.El servei anirà a càrrec d'un psicòleg que farà l'atenció un dia a la setmana i es portarà a terme a l'edifici municipal situat a la plaça Imperial Tàrraco (Antiga Facultat de Lletres), on també hi ha l'Oficina de Gent Gran Activa, on s'ha de demanar cita prèvia.Podeu veure aquesta informació fent un clic aquí
22/01/2019
El passat dijous dia 13 de desembre al Campus Catalunya de la URV es va fer la xerrada de Renda Garantida de Ciutadania a càrrec del Sr. Josep Vidal Fàbrega, director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.La Victoria Forns, professora de Treball Social de la URV i l’Emma Pérez, vicedegana del Col·legi Oficial de Treball Social de Tarragona, van fer una petita introducció  i tot seguit el Sr. Josep Vidal va explicar la situació actual de la RGC i com s’ha anat desenvolupat en els diferents territoris de Catalunya.[[{"fid":"11684","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"link_text":null,"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":false,"field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"1"}}]]Al finalitzar, hi va haver torn obert de preguntes i col·loqui on diferents professionals van poder explicar les seves experiències. 
17/12/2018
El dijous dia 13 de desembre del 9:30h a 13.45h a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Tarragona ( Av. Pau Casals, 17) es farà la jornada “Noves tecnologies, noves addiccions”.En aquesta jornada, destacats professionals explicaran com detectar-les a temps i quines mesures preventives es poden implementar.Més informació i inscripcions aquí
04/12/2018
El passat dijous dia 29 de novembre de 2018, va tenir lloc la presentació del COPEC i de la nova vocal de Tarragona, la Sra. Marta Fabregat i Oró. Es va donar a conèixer quines activitats s’hi fan al COPEC i com promocionen la pedagogia, els pedagogs/gues i la psicopedagogs/gues.En aquest acte hi va assistir la Mireia Bonet, secretaria i membre de la junta territorial del Col·legi Oficial de Treball Social de Tarragona. 
04/12/2018